Овес — це популярний народний засіб для профілактики і лікування проблем, пов’язаних з печінкою. Протягом століть знахарі і фахівці нетрадиційної медицини збирали найбільш ефективні рецепти приготування цього харчового і кормового рослини.
Який овес необхідно вибирати для отримання максимальної ефективності? Як правильно заварювати овес для лікування печінки? Чи існує протипоказання до чищення печінки вищезазначеним рослинним компонентом? Про це та багато іншого ви прочитаєте в нашій статті.
Як правильно вибрати продукт?
Основна потенційна користь вівса в першу чергу обумовлено його складом, в який входить широка гама вітамінів, кремній, йод, магній і фосфор. Природно для звичайного харчового вживання можна скористатися будь-яким видом трав’янистої рослини, якого налічується в сучасному світі близько 20 видів. Однак, що ж робити в ситуації, коли продукт буде використовуватися в лікувальних цілях для твору чищення печінки?

Далі в статті ви дізнаєтеся, як правильно заварити овес для чищення печінки, в яких кількостях можна пити, як правильно приготувати відвар в термосі і в чому полягає його користь.
як заварити овес для лікування печінки?
Вівсяні цільні зерна, як було сказано вище, містять в собі чималу кількість амінокислот , білків, жирів, вуглеводів і вітамінів групи В. у сучасному світі цей вид продукції використовується в дієтичному і дитячому харчуванні. З вівса готують каші, супи і відвари, що володіють не тільки низькою калорійністю, а й відмінними обволікаючі властивості щодо слизових оболонок.
Як показали клінічні дослідження, настоянка зеленого висушеного вівса має виражену снодійне і заспокійливу дію при стандартному пероральному використанні.
в народній медицині рослини застосовують не тільки для очищення печінки, а й при лікуванні подагри, набряків, протидії токсикації, а також як зміцнювальний засіб у рамках сильного виснаження організму або, же лікування діабету 2 типу.
Оскільки процес очищення печінки займає досить велику кількість часу, то куплену якісну продукцію необхідно правильно зберігати. Бажано помістити овес в суху непрозору банку, після чого поставити на полицю при кімнатній температурі.
Як же правильно підготувати рослинний компонент для заварювання? В першу чергу для відвару підходять цільні зернятка, які реалізуються не через стандартні гіпермаркети, а продаються в невеликих магазинах здорового харчування. Не менш важливий фактор — це якість води. Бажано для наших цілей застосовувати фільтровану рідина або дистилят. В крайньому випадку, воду потрібно закип’ятити протягом 5 хвилин, після чого остудити до кімнатної температури.
Слід зазначити, що застосування будь-яких рецептів народної медицини бажано погоджувати з Вашим лікуючим лікарем.
Більш того, при наявності серйозних патологій з печінкою у вигляді хронічних захворювань, недостатності органу інших негативних станах виключно овес для очищення печінки не є повноцінною заміною комплексних медикаментів. Сучасні медики допускає використання вівса в рамках доповнення до основного лікування після схвалення гепатолога або іншого профільного спеціаліста, який здійснює моніторинг поточного стану пацієнта.
Класичний рецепт
нижчеописане рецепт використовується вже на протягом століть і є канонічною варіацій народного кошти для очищення печінки. Для приготування робочого відвару необхідно взяти склянку неочищених зерен вівса, після чого ретельно промити компонент і залити одним літром води кімнатної температури. Далі потрібно відставте ємність на 12 годин, і дати продукту настоятися.
Набряклі зерна разом з водою пересипають в каструлю, накриваються кришкою і ставлять на повільний вогонь (30 хвилин). При цьому до кип’ятіння в робочу ємність додається додатково 1 літр чистої води. Після закінчення цього заходу вогонь відключається, каструля закутується ковдрою і залишається в темному місці ще раз на 12 годин.
Фінальний етап — це проціджування готового відвару, додавання в нього ще 500 мл чистої води. На виході повинен вийти 1 літр лікарського засобу. Вживати його потрібно по 100 грам 3 рази на добу за 2 години до основних прийомів їжі. Загальний курс очищення печінки розрахований на 3 тижні, після чого потрібно зробити перерву мінімум в 2 місяці і при необхідності знову повторити заходи.
Експрес-рецепт
Сучасною варіацією приготування відвару вівса для очищення печінки є використання термоса. У даній ситуації ємність з одним літром води і промитим вівсом ставляться на швидкий вогонь, кип’ятити близько 5 хвилин, після чого переливається в термос і щільно закривається кришкою.
Відвар настоюється 30 хвилин, проціджують і вживається по 100 мілілітрів 3 рази на добу за кілька годин до основних прийомів їжі протягом 3-4 тижнів.
Рецептура на молоці
Ряд альтернативних народних цілителів і фахівців нетрадиційної медицини рекомендують замість звичайної чистої води використовувати молоко. В цьому випадку стакан промити насіння неочищених зерен продукція заливається 500 мілілітрах чистого цілісного свіжого молока, проваривается на малому вогні до тих пір, поки половина наявної рідини не випарується. У готову суміш додається чайна ложка меду з гіркою.
Засіб настоюється протягом 30 хвилин, проціджують і вживається по 50 мілілітрів 3 рази на добу протягом 3 місяців. Відомий ефект чищення печінки зазвичай настає через 30 діб після старту курсу лікування.
Трав’яний букет
Якщо ви бажаєте почистити не тільки печінку, але і шлунково-кишковий тракт від токсинів , то оптимальним рішенням стане використання комбінації ряду компонентів для приготування ефективного трав’яного збору з використанням вівса.
Необхідно взяти в рівних пропорціях по 3 столові ложки основного продукту в неочищеному вигляді, споришу, бруньок берези, кукурудзяних рилець, подрібненого шипшини і листя брусниці. Всі компоненти ретельно перемішуються, після чого заливається 5 літрами води.
Емальований каструля прикривається кришкою і поміщається в холодильник на 1 добу. Після проходження процедури відстоювання ємність ставиться на повільний вогонь, доводиться до кипіння і проваривается 15 хвилин. Рідина остужіваем, проціджують і переливається в банки, які необхідно зберігати під щільною кришкою в темному місці. Саме засіб вживається по 1/2 склянки 3 рази на добу за 15 хвилин до основних прийомів їжі протягом одного місяця.
Чому корисно проводити чистку печінки вівсом?
Овес є унікальним злаків, насиченим вітамінами, мінералами і білками. Він здатний не тільки очищати печінку, а й підтримувати рівень цукру, очищати жовчні протоки, а також боротися з сечокам’яною хворобою. Комплексна Амінокислотна формула продукту за складом повністю підходить організму людини.

Поради по підготовці до процедури
Слід розуміти, що тільки лише однієї очищенням печінки за допомогою вівса ви не зможете вилікувати основне захворювання або ж серйозну хронічну патологію. Очищення печінки вівсом включає в себе наступні правила:
- Перед проведенням заходу варто звернутися до лікаря, пройти комплексну діагностику та отримати індивідуальну схему терапії.
- Не варто забувати і про зміну способу життя. В першу чергу потрібно звернути увагу на коригування щоденного раціону харчування. З нього повинні виключатися всі види шкідливої ​​їжі, зокрема жирні сорти м’яса і риби, фастфуд, газована вода, гострі спеції і соуси, маринади, напівфабрикати, дуже кислі соління, бобові культури, гриби.
- Харчуватися краще дробно невеликими порціями, але частіше ніж зазвичай.
- Готувати їжу слід виключно на пару або варінням, рідко запіканням, подавати страви бажано теплими.
- При формуванні добового раціону звертайте увагу на калорійність продуктів і приводите її відповідно до фізіологічних норм щодо статі і віку.
Дієта в рамках фонового доповнення чищення печінки не повинна бути занадто суворою, повинна містити достатню кількість білків, жирів і вуглеводів.
Крім дієти важливим елементом терапії виступає також відмова від вживання алкоголю та тютюнопаління, виділення достатнього часу на відпочинок і сон, а також здійснення помірних фізичних кардіонагрузок.
Виходити з курсу чищення печінки вівсом жела кові поступово, зменшуючи дозування протягом тижня. Після заходу в обов’язковому порядку необхідна перерва, за часовими рамками перевищує сам курс мінімум в два рази.
Протипоказання до чищення печінки
До основних протипоказань в даному контексті відносять такі стани:
- Захворювання печінки в гострій стадії з розвитком недостатності органу.
- Комплексні ускладнені системні патології серця, нирок або жовчного міхура.
- Період вагітності і лактації у представниць прекрасної статі.
- Наявність прямих алергічних проявів на овес і його компоненти.
- Хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту в період загострення.
в загальному випадку чистка печінки вівсом є простою, маловитратною і ефективною процедурою, однак виробляти її потрібно відповідно до всіх вищеописаних правил і тільки після обов’язкового погодження з лікарем .