
Інгредієнти для десерту
- 100 г цукру
- 5 яєць
- 50 г малини
- 2 ст. л. борошна
- 1 ст. л. крохмалю
- 0,5 ч. л. ванільного ароматизатора
- цедра лимона
- 0,5 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- цукрова пудра для посипання
Інгредієнти для сиропу
- 50 г малини
- 40 мл вершків
- 10 г цукру
Як я його готувала:
- Білки яєць відокремила від жовтків, притому білків потрібно 5. а жовтків — 3. Білки збила з пучкою солі до появи гребенів, а потім збивала з сахараом. Поки він не розчинився (для зручності можна брати цукрову пудру)
- В окремій посудині до жовтками додала цедру лимона і ванілін. Все збила і додала це до збитим білкам. Потім туди ж борошно, крохмаль і розпушувач. Тільки перемішувати треба силіконової лопаткою. Або дерев’яної.
- Змастила шматочком вершкового масла форму для випікання і виклала туди половину маси. Розкидала поверху ягоди малини (можна заморожені). А зверху розподілила залишок маси у вигляді трьох піків.
- Випікала все при 180⁰ 20 хвилин, поки піки не підрум’яниться. Якщо протягом цих 20 хвилин піки стають коричневими — терміново зменшуйте температуру духовки! Тільки дверцята не відчиняйте до самого закінчення процесу випікання, всі старання пропадуть дарма.
- Змішай збиті вершки з цукром і малиновий соус. Він готується просто: малина з цукром розминається виделкою.
- Готовий десерт подається, посипаний цукровою пудрою і политий малиновим соусом із запалу з жару.
Bon appétit, мадам і мосьє!