
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно — 600 г
- Молоко — 250 мл
- Сухі дріжджі — 8 г
- Яєчний жовток — 5 шт.
- Вершкове масло — 100 г
- Ванілін — 10 г
- Цукор — 4 ст. л.
- Вершки — 2 ст. л.
- Сіль — 1 трісок.
Приготування:
- Підігріваємо молоко до 38 С і розводимо в ньому дріжджі, додаємо 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна, добре перемішуємо і ставимо на 15 хвилин в тепле місце.
- Додаємо в опару решту цукру, сіль, 4 жовтки, розм’якшене масло і ванілін.
- Потім додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто. Тісто викладаємо у змащену маслом миску, накриваємо рушником і ставимо на півгодини в тепле місце.
- Через півгодини обминали тісто руками і формуємо булочки (близько 15 штук) і викладаємо не надто щільно на змащене деко.
- Булочки залишаємо, щоб вони збільшилися в розмірі і злиплися між собою. Змащуємо булочки сумішшю з 1 жовтка і вершків.
- Випікаємо при 200 градусів, близько 20 хвилин.
- Подаємо ще теплими з чаєм або молоком.
Смачного!