
Інгредієнти
- 3 кг помідорів
- 1 ст. л. солі (за бажанням)
- 5 суцвіть гвоздики
- електром’ясорубка з насадкою для соку
Приготування
- Відберіть найстигліші, м’ясисті і щільні помідори. На п’ять півлітрових банок потрібно 3 кг плодів.
- Добре промийте помідори в теплій проточній воді
- Розріжте на четвертинки, видаліть плодоніжки і пропустіть через м’ясорубку.
- Отриману масу перелийте в каструлю і поставте на вогонь. Доведіть і кипіння і залиште на повільному вогні на десять хвилин.
- Остудіть сік і пропустіть його через сито, щоб видалити всі шкурочкі.
- Знову поставте на вогонь, додайте сіль (за бажанням) , гвоздику і варіть при постійному помішуванні, поки не зникне вся піна. Знімайте піну шумівкою. Варити приблизно 15-20 хвилин.
- Готовий сік розливайте по стерилізованим банкам і відразу закочуйте.
- Банки поставте догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження.
- Домашній томатний сік без соковижималки готовий. Приємного апетиту!